Exclusieve brillen

3D geprint, hout, maatwerk het zijn een paar voorbeelden waarmee fabrikanten zich mee proberen te onderscheiden. Het zijn vaak kleinere fabrikanten die zich hieraan wagen, het kost ze veel kopzorgen en geld om met nieuwe ideeën en ontwikkelingen te komen. Over iedere scharnier, neussteun, laklaag of gekke vorm moet nagedacht worden en daar moeten de fabrikanten voor beloond worden. En dus doen wij ons best de exclusieve brillen zo veel mogelijk aandacht te geven. Op deze pagina hebben we een overzicht va een aantal van die exclusieve brillen.

ROLF-detail-gelenk-001

Houten Brillen

Wie geen genoegen meer neemt met een standaard bril, kan bij ons terecht voor iets echt bijzonders. De onbetwiste nouveauté is de ‘houten’ bril van ‘Rolf Spectacles’.

Een lichtgewicht montuur waar geen schroefje aan te pas komt, zelfs de scharnieren zijn van hout, dat volledig handmatig is vervaardigd van duurzame houtsoorten zoals eiken, esdoorn, appel of walnoten.

Er wordt inmiddels wereldwijd veel aandacht geschonken aan het maken van houten brillen, maar de collectie van Rolf, daar kan geen andere fabriek aan tippen. Daarom kunt u bij ons de  Basic- , de Advance- en de Evolved-serie in de verschillende modellen en houtsoorten komen bewonderen.

Maatwerk brillen

Heeft u moeite met het vinden van de perfecte bril met de juiste pasvorm en kleur? Kom dan langs in onze winkel! Als dealer van TD Tom Davies, designer en ontwikkelaar van Bespoke (maatwerk), lanceren we de "Kat Optiek Maatwerk Collectie".

Het unieke van deze collectie is dat we, gebruikmakend van speciale software, in staat zijn om samen met u uw eigen bril te ontwerpen. De mogelijkheden zijn ongekend. Wilt u de bril in titanium, in kunststof of een combinatie daarvan. Geen probleem, alles is mogelijk.

Voor een geringe meerprijs ten opzichte van de standaard confectiemerken, heeft u een uniek 100% handgemaakt maatwerk montuur vanaf 449,- euro (exclusief glazen). Wilt u hier meer van weten!? Komt u naar de winkel en wij kunnen u alles laten zien over de mogelijkheden, materialen en kleuren.

3D geprinte brillen

Monoqool

Monoqool is een innovatief 3D geprint design. Het is lichtgewicht, makkelijk verstelbaar en wordt geproduceerd in Denemarken. De monturen zijn uit polyamide poeder opgebouwde laagjes van 0.1mm dik. Dit zorgt voor een extreem lichte bril (dit kan wel tot 30% lichter zijn dan acetaat materiaal) en zeer comfortabele bril.