Exclusieve brillen in Haarlem vindt u bij Kat Optiek. Funk-Eyewear en Sashee Schuster

 

Funk-eyewear

 

Dieter Funk is de designer van het merk Funk-eyewear en Funk-food en staat al jaren bekend om zijn eigenwijze modellen. Hij maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals acetaat, stainless steel en titanium. Allen zorgvuldig uitgekozen en perfect verwerkt en afgewerkt.

Voor de acetaat modellen wordt een speciale freesmachine gebruikt die in staat is om de brillen driedimensionaal in de juiste vorm te kunnen frezen. Als de modellen de juiste vorm hebben bereikt dan gaan ze een week lang in verschillende polijst trommels en worden ze daarna nog drie keer met de hand gepolijst om een zo perfect mogelijke glans te krijgen. Vervolgens wordt handmatig het scharnier ingezet.

 

De kostbare vervaardiging van de Titanium Dieter-Funk modellen vraagt precieze machine inzet en zorgvuldige handarbeid. Met High performance lasers wordt het titanium in de juiste vorm gelaserd waarna er met een andere laser de graveringen in de monturen wordt gegraveerd.

Sashee Schuster

 

sashee-schuster-logo

 

Binnenkort bij verkrijgbaar bij ons in de winkel SASHEE SCHUSTER. Een merk ontworpen door de vrouw van Dieter Funk. Zij heeft en concept bedacht waarbij zij verschillende materialen in het kunststof acetaat laat "versmelten". Er wordt vooral gebruik gemaakt van blaadjes en veren. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

 

 

Inmiddels zijn ze alweer aan het experimenteren geslagen dus we kunnen in de toekomst nog wat nieuwe materialen verwachten.