Wilt u overdag scherp zien zonder lenzen of bril? Draag nachtlenzen

Nachtlenzen draag je tijdens het slapen en terwijl je dat doet corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen zijn een uitkomst wanneer je een bril of lenzen nodig hebt, maar dat om wat voor reden dan ook liever niet overdag wilt. Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt, zodat je overdag zonder bril of lenzen het scherpste zicht hebt. Wennen hoeft in de meeste gevallen nauwelijks en veel Nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten de hele dag al goed zien. Vaak is het resultaat na één week Nachtlenzen dragen optimaal. Nachtlenzen zijn een ideaal alternatief voor:

- mensen met droge of gevoelige ogen
- scholieren en studenten
- mensen die veel lezen of computeren of in een ruimte met airco werken
- mensen die vaak last hebben van stofjes achter hun lenzen
- mensen die last hebben van hooikoorts
- actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
- mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
- mensen met een sterkte die ligt tussen -0.00 en -4.00 en een cilinder niet hoger dan -1.50

Wat doet de nachtlens precies?

De nachtlens zou u kunnen zien als een mal en deze mal past de vorm van uw hoorvlies aan. Bij mensen die een min sterkte hebben zouden we kunnen zeggen dat het hoornvlies te bol is. Deze bolling zorgt ervoor dat we een min sterkte nodig hebben om het systeem weer op "nul" te zetten. We kunnen met de nachtlens de bolling van het hoornvlies dusdanig afvlakken dat de sterkte van het oogsysteem weer op nul komt te staan of zo dicht mogelijk bij de nul. Als we starten met het dragen van de nachtlens hebben we na de eerste nacht zo'n 2/3 van de sterkte "weggedrukt" en na drie weken is de verwachting dat de volledige sterkte gecorrigeerd is.

Merken

Werkwijze

Allereerst gaan we bekijken of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van nachtlenzen. We bekijken daarvoor de sterkte, gezondheid van het hoornvlies en de bolling van het hoornvlies. Als deze allemaal geschikt zijn bevonden gaan we de lenzen aanmeten en bestellen. Op het moment dat de lenzen binnen zijn maken we een afspraak om de met de lenzen te gaan oefenen met inzetten en uitnemen. In de beginfase van het dragen van de nachtlenzen is het belangrijk om regelmatig op contactlens controle te komen om het verloop van de correctie goed in de gaten te houden.

 Mevrouw beoordeeld de nachtlenzen met een spleetlamp.

Eerste controle

Na de eerste nacht doen we de eerste controle, we controleren dan of de lens op de juiste wijze heeft gezeten en wat het sterkte verloop is. Bij een eventuele reststerkte die dusdanig hoog is corrigeren we die d.m.v. een dag of maandlens. We maken ook een foto van het hoornvlies en beoordelen we de afdruk van de lens.

 

Tweede controle

Na een week is de tweede controle en bekijken we of de sterkte naar wens verloopt en maken we een nieuwe foto van het hoornvlies en beoordelen we de afdruk van de lens.

 

Derde controle

Na drie weken is in principe de laatste controle en beoordelen we de afdruk op het hoornvlies en de sterkte. Als die goed blijkt te zijn dan gaan we met deze lenzen door en zien we elkaar over een half jaar weer voor de halfjaarlijkse controle. Mocht er toch nog wat sterkte over zijn dan verwerken we die in een nieuwe lens om het te wensen resultaat te bereiken.

 

 

Kosten?

Voor het aanpassen van de nachtlenzen berekenen we eenmalig €150,- aanpaskosten. De aanpaskosten zijn een vergoeding voor het vooronderzoek, de aanpassing van de lenzen, de lensinstructie en alle controles.

De kosten van de nachtlens zijn €395,- per jaar. In deze prijs zitten de kosten voor de nachtlenzen en de vloeistoffen. 

Mocht na drie weken blijken dat de lenzen u niet bevallen of dat we niet het gewenste resultaat kunnen bereiken dan krijgt u alle gemaakte kosten weer terug.

Mail ons voor meer informatie. Of bezoek de website van Nachtlenzen.

Uw naam

Uw email

Uw bericht